EUR raklap, Tudta-e hogy...

EUR raklap, Tudta-e hogy...

Az EUR, valamint EPAL védjeggyel ellátott rakodólap Magyarországon is - mind polgári jogi, mind büntetőjogi eszközökkel - védett termékek.

A Rail Cargo Hungária megbízása alapján, Magyarországon kizárólagos joggal a MÁV-REC Kft. végzi az EUR rakodólapok védjegyoltalmát. Az EPAL védjeggyel ellátott rakodólapok minőségellenőrzését pedig az European Pallet Association e.V. (EPAL) megbízásából a Bureau Veritas végzi.

A védjegyoltalom keretében minősítő munkatársaik folyamatosan vizsgálják a MÁV EUR rakodólap gyártási feltételeinek meglétét, elvégzik a gyártásközi ellenőrzést, minősítést a forgalomba hozott EUR rakodólapok esetében.

A 800 x 1200 mm-es rakodólapba az EUR és az UIC, vagy pedig az EPAL védjegyet csak az a rakodólap gyártó sütheti be, aki az aktuális évre érvényes gyártási engedéllyel rendelkezik a fenti szervezetektől.

Az UIC 435-2/11. nemzetközi szabvány szerinti sík fa-rakodólap mindkét hosszanti oldalán, a lábakon a következő jelöléseknek kell szerepelni:
        
• jobboldali saroklábon az EUR jelzés,
• baloldali saroklábon az UIC jelölés,
• vagy mindkét saroklábon az EPAL jelölés
• középső lábon a gyártási kód (000-0-00) ahol az első három szám az engedélyezett gyártó kódszámát, a második szám a gyártási év utolsó számjegye és az utolsó két szám a gyártási hónapot jelöli.
(Engedélyszámunk számunk EUR raklap esetében: Ökopal Raklaüzem 606, Bugaci Fűrészüzem: 610. Engedélyszámunk EPAL esetében 004.)

Az UIC 435-2/11. nemzetközi szabvány szerint gyártott rakodólap csak hitelesítő kapoccsal ellátva hozható forgalomba. A jelenleg használatos hitelesítő kapocs a rakodólap egyik hosszanti oldalának középső lábába kerül elhelyezésre. Nem minősül szabványos rakodólapnak az a rakodólap, amely hitelesítő kapocs nélkül kerül forgalomba.

Az EUR és az EPAL jelölések nemzetközi védjegyoltalom alatt állnak.

A KEFAG Zrt. által gyártott valamennyi raklap megfelel a fent megjelölt követelményeknek.

Termékcsoport

EUR, EPAL RAKLAP

ÖKOPAL Raklap Üzem

Jánoshalma, Kisszállási út 10.
(EOV koordináták: 673590.01 106002.88)

Bugaci Faipari Üzem

Bugac, Felsőmonostor 545.
(EOV koordináták:  698449.94  174138.80)

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában.
Elfogadom a sütik használatát. Adatkezelési tájékoztató